Nieuws

Ten Hag 'moet nog nadenken' over basisplaats Weghorst, Martial twijfelgeval

Ten Hag 'moet nog nadenken' over basisplaats Weghorst, Martial twijfelgeval

17-01-2023 15:15
1

De kans bestaat dat Wout Weghorst woensdag meteen minuten zal gaan maken voor Manchester United. Erik ten Hag bevestigt noch ontkent dat de spits in de basis zal beginnen tegen Crystal Palace.

De mogelijke basisplaats voor Weghorst heeft alles te maken met de fysieke ongemakken van Anthony Martial. De aanvaller is een vraagteken voor het duel met Palace. Ten Hag durft nog niet te zeggen of Weghorst de Fransman zal vervangen. "Daar moet ik nog over nadenken. Eerst moeten de wedstrijd tegen Manchester City nog verwerken. Daarna moeten we de juiste conclusies trekken en dan leven we naar Crystal Palace toe. Ik moet nog zien hoe we dat gaan aanpakken."

Ondanks dat Ten Hag nog geen concreet plan heeft, weet de manager genoeg over de Londenaren. "Ik weet natuurlijk al veel over Palace. We hebben in de voorbereiding tegen ze gespeeld en weet hoe het team in elkaar steekt. Maar het totale plan heb ik nog niet. Dat heb ik nog niet in elkaar gezet. Vanaf dit punt kunnen we het juiste plan in elkaar gaan zetten."

Ten Hag staat tevens stil bij de successen van de afgelopen weken. "Je werkt zo hard daarvoor. Als je een grote zege niet kan vieren, dan neem je ook de energie weg. Dus we moeten het vieren om 24 uur erna weer verder te gaan naar de volgende wedstrijd. Dan kom je in het juist ritme. Elke derde dag moeten we er staan en moeten de spelers fysiek en mentaal in het juiste ritme zitten voor de volgende wedstrijd. En dat is dit keer tegen Crystal Palace."