Dit is Dennis Hadžikadunić, de verdediger die Trauner moet vervangen bij Feyenoord

Wie is Hadžikadunić, het transfertarget van Feyenoord dat Trauner moet vervangen?

16 januari 2023 om 17:00
Laatste update: 16 januari 2023 om 17:04

Na het afketsen van Kamil Piątkowski is Feyenoord alweer razendsnel doorgeschakeld naar een andere rechtsbenige centrale verdediger: Dennis Hadžikadunić. Wie is deze Bosnische stopper van FK Rostov? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Hadžikadunić is een in Zweden geboren verdediger maar heeft de nationaliteit van Bosnië en Herzegovina aangenomen. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Malmö FF en kwam in totaal vijf keer uit in de hoofdmacht van de Zweedse topclub. Daar wist hij geen potten te breken, waardoor hij werd uitgeleend aan Trelleborg. Nadat Hadžikadunić terugkeerde bij Malmö, vond de club het wel welletjes en verkocht hem in 2018 aan FK Rostov.

In Rusland brak Hadžikadunić door als rechtercentrale verdediger. In totaal speelde de Bosniër 69 wedstrijden voor Rostov, waar hij zich als een vaste waarde in de ploeg speelde. Zijn tijd kwam in de lente van 2022 op een abrupte manier tot een einde toen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uitbrak. Daardoor besloot Hadžikadunić om gebruik te maken van de FIFA-regeling zodat hij buiten de transferwindow van club kon verwisselen. Dat werd een terugkeer bij Malmö.

Bij Malmö maakte hij dit seizoen opnieuw een sterke indruk, maar nu de Zweedse competitie tot een einde is gekomen is Hadžikadunić weer overgeleverd aan de Russissche club, waar hij tegen een 'zacht prijsje' mag vertrekken. Zijn toekomst zou hij dus in Rottterdam kunnen gaan vervolgen, aangezien Gernot Trauner naar verwachting nog lang niet terug zal keren. 

Concurrentie

Of Feyenoord Hadžikadunić kan aantrekken, is nog maar de grote vraag. De Rotterdammers zijn niet de enige club die hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Volgens 1908.nl zouden ook Juventus, Besiktas, Toulouse, Besiktas en een nog onbekende Griekse club genoemd.