Nieuws

Ancelotti wil niets weten van vernedering: 'Fouten zijn makkelijk te vermijden'

Ancelotti wil niets weten van vernedering: 'Fouten zijn makkelijk te vermijden'

16-01-2023 07:54

Real Madrid verloor gisteravond in de finale van de Spaanse supercup met 1-3 van FC Barcelona. Los Blancos werden vrijwel de gehele wedstrijd overlopen door de huidige koploper in de Primera División. Trainer Carlo Ancelotti wil na afloop absoluut niet spreken over een vernedering.

Ancelotti sprak over een moeilijke wedstrijd. "We wisten van tevoren dat het team niet op zijn best was. We hebben enkele tekortkomingen en die moeten we oplossen. We zullen beter terugkomen. Het is wellicht een stok achter de deur, maar we moeten ons opbeuren voor de wedstrijd tegen Villarreal."

Wat die tekortkomingen dan precies inhouden? "De eerste twee goals gaven we gewoon weg. Dat komt op de eerste plaats, en dan het spelen als team. En we moeten de conditie verbeteren. Spelers moeten inzien dat deze fouten relatief gemakkelijk te vermijden zijn."

De Italiaanse oefenmeester wil niet spreken over een vernedering. "Nee, dat is respectloos om te zeggen. We hebben ze verslagen in de competitie. Zij hebben vandaag beter gespeeld en verdienden de overwinning. Real Madrid is het niet gewend om finales te verliezen. Maar er is nog een lang seizoen te gaan en we gaan door tot het bittere eind. Het zit absoluut niet in mijn hoofd om over een vernedering te praten."