Reactie

Slot ziet ook Hancko uitvallen met blessure: 'Hebben geen verdedigers meer over'

Slot ziet ook Hancko uitvallen met blessure: 'Hebben geen verdedigers meer over'

13-01-2023 06:49
1

De voortekenen rondom de blessure van David Hancko lijken positief, stelt Arne Slot. De Feyenoord-trainer zag zijn ploeg donderdagavond gemakkelijk van PEC Zwolle winnen in De Kuip, maar het ging achteraf vooral over de ogenschijnlijk ernstige blessure van de Slowaakse stopper.

Na ruim een uur spelen greep Hancko uit het niets naar de schouder met een grimas op zijn gezicht die niet veel goed verraadde. De centrale verdediger liet zich gelijk vervanger door Jacob Rasmussen. Het is naast Gernot Trauner en Quinten Timber het zoveelste blessuregeval aan Rotterdamse zijde.

"De aantallen zijn licht problematisch. Zoals je ook ziet wanneer Hancko uitvalt, dan staan er met Geertruida en Rasmussen nog maar twee centrale verdediger", uitte Slot zijn zorgen na afloop voor de camera’s van ESPN. "Ik zal morgen weer tot de beloften over moeten gaan want we hebben geen verdedigers meer over", klonk het in eerste instantie.

Wat later op de persconferentie was de in Borne geboren oefenmeester een stuk positiever over de situatie. "De voortekenen lijken positief. We verwachten dat het een zenuw is. Morgen is er een onderzoek op de club", klonk het uit de mond van Slot geciteerd door Rijnmond. Of Hancko er aanstaande zondag tegen Groningen bij kan zijn, is nog onbekend.