Nieuws

FA start onderzoek naar 'verdacht gokpatroon' na gele kaart in FA Cup-duel

FA start onderzoek naar 'verdacht gokpatroon' na gele kaart in FA Cup-duel

11 januari - 13:40 Laatste update: 13:44

Een gele kaart tijdens het FA Cup-duel tussen Arsenal en Oxford United krijgt mogelijk een staartje. De Engelse voetbalbond heeft 'verdachte gokpatronen' waargenomen na de gele kaart van Ciaron Brown en heeft een onderzoek aangekondigd.

In de 59ste minuut kreeg de Oxford-speler van arbiter David Coote een gele kaart gepresenteerd voor een overtreding op Eddie Nketiah en het opzichtig duwen van Fábio Vieira. Er zou volgens berichtgeving in diverse Engelse media, waaronder het betrouwbare The Times, zou er 'zwaar' zijn ingezet op een gele prent van de Noord-Ierse centrale verdediger.

Via een persbericht reageert de League One-club op het nieuws. 'Oxford United kan bevestigen dat ze op de hoogte zijn gebracht van een specifieke beschuldiging van onregelmatige weddenschappen rond onze Emirates FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal op maandagavond. De club zal volledig meewerken aan elk onderzoek en zolang dit gaande is, kunnen we geen verder commentaar geven.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!