Ten Hag houdt uitzicht op eerste prijs dankzij scorende Antony en Rashford

10-01-2023 22:58 Laatste update: 11-01-2023 06:27

Manchester United heeft na een moeizame wedstrijd afgerekend met Charlton Athletic in de strijd om de League Cup. De ploeg van manager Erik ten Hag speelde allesbehalve overtuigend en leek lange tijd genoeg te hebben aan een bevlieging van Antony. In de ultieme slotfase besliste Marcus Rashford het duel definitief met een dubbelslag: 3-0.

The Mancunians verkeerden voorafgaand aan het duel met de nummer twaalf van de League One in bloedvorm: de afgelopen zeven wedstrijden werden winnend afgesloten. Daardoor leek Charlton op voorhand de uitgelezen tegenstander om verder te tanken aan het zelfvertrouwen. Met een weergaloze treffer verzorgde Antony het enige doelpunt voor de rust. Op kenmerkende wijze krulde de oud-Ajacied van buiten de zestien de bal tegen de touwen met zijn linkerbeen.

In de tweede helft oogde United ongeïnspireerd en waren de beste kansen voor de dappere bezoekers. Ondanks diverse mogelijkheden verzuimde Charlton Athletic de spanning terug te brengen. Uiteindelijk was het de als invaller binnen de lijnen gekomen Rashford die zijn topvorm nogmaals onderstreepte met twee treffers: 3-0.

Alhoewel de score anders doet vermoeden, kwam de overwinning niet eenvoudig tot stand. Desalniettemin is United dankzij de zege halvefinalist in de strijd om de League Cup. Newcastle United bekerde ook door, door Leicester City met 2-0 te verslaan.