Groot nieuws uit de Verenigde Staten: Bale (33) stopt per direct als prof

bale stopt per direct als profvoetballer
9 januari 2023 om 16:17
Laatste update: 9 januari 2023 om 16:29

Gareth Bale stopt per direct als profvoetballer. De aanvaller heeft het nieuws aangekondigd via zijn Instagram-pagina. Via de officiële kanalen heeft zijn voormalig werkgever, Los Angeles FC, lovende woorden voor hem in petto.

'Hoe beschrijf ik wat deel uitmaken van dit land en team voor mij betekent?', begint Bale in het statement. 'Hoe verwoord ik de impact die het op mijn leven heeft gehad? Hoe kan ik verwoorden hoe ik me voelde, elke keer dat ik het shirt van Wales aantrok? Mijn antwoord is dat geen woorden hieraan recht kunnen doen.'

'Ik ben vereerd en nederig dat ik een rol heb mogen spelen in de geschiedenis van dit ongelooflijke land, dat ik de steun en de passie van de rode muur heb mogen voelen, en dat ik samen op onverwachte en verbazingwekkende plaatsen ben geweest. Dank aan ieder van jullie om deze reis met mij mee te maken. Voor nu doe ik een stap terug, maar niet weg van het team dat in mij leeft en door mijn aderen stroomt. Tenslotte is de draak op mijn shirt alles wat ik nodig heb.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

Met LAFC slaagde Bale er direct in om het Amerikaanse kampioenschap te winnen. Met Wales was de sterspeler vervolgens nog actief op het WK in Qatar, verder dan de groepsfase kwam hij niet met zijn land. "We willen Gareth bedanken voor alles wat hij onze club heeft gebracht", zegt Co-President & General Manager John Thorrington op de website van Los Angeles.

"Hij kwam hier met het doel om kampioenschappen te winnen in LA, en zoals hij overal in zijn carrière heeft gedaan, is hij daarin geslaagd. Het was een eer om een ​​van de meest getalenteerde, dynamische en opwindende spelers van zijn generatie zijn carrière te laten beëindigen met een titel voor LAFC, en we wensen Gareth, zijn vrouw Emma en hun familie niets dan het beste in hun toekomstige inspanningen."