Nieuws

Bale niet klaar bij Wales na uitschakeling: 'In maart spelen we weer wedstrijden'

Bale niet klaar bij Wales na uitschakeling: 'In maart spelen we weer wedstrijden'

01-12-2022 09:57 Laatste update: 10:18

Gareth Bale is voorlopig niet uitgevoetbald bij de nationale ploeg van Wales. Het land werd dinsdag uitgeschakeld op het WK, maar dat is wat Bale betreft niet het einde van zijn interlandcarrière.

Wales verloor met 0-3 van Engeland en is daarmee uitgespeeld op het WK. Bale meldde zich na de teleurstellende nederlaag bij de camera van de BBC. "Dit is uiteraard een moeilijk moment, maar we gaan gewoon opnieuw beginnen", stelde de Welshman na afloop. Van stoppen wil Bale niets horen. "We gaan in maart weer wedstrijden spelen om ons voor het EK te kwalificeren. We zouden dolgraag langer blijven op dit toernooi, maar het mocht niet zo zijn."

Bondscoach Rob Page hoopt ook dat Bale zich langer aan de nationale ploeg verbindt. "Met Bale gaat het prima en hij wil het beste voor het team. Hij wist dat hij slechts op zeventig procent kon spelen als hij zou terugkeren op het veld. Tegen Engeland kan je niemand onder de honderd procent laten spelen", stelt Page. Bale werd na de rust gewisseld. "Hij deed het in de eerste helft goed. Ik denk niet dat dit de laatste keer is dat je hem in een shirt van Wales ziet", besluit Page. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!