van der vaart gaat in Roemenië wonen

Van der Vaart gaat Denemarken verruilen voor verblijf in Roemenië: 'Het is bizar'

9 januari 2023 om 15:20
Laatste update: 9 januari 2023 om 15:22

Rafael van der Vaart staat voor een verhuizing van Denemarken naar Roemenië. Zijn vriendin Estavana Polman handbalt sinds kort voor Rapid Boekarest, waardoor de voormalig international zijn partner achternagaat.

Van der Vaart was zondag één van de 5.000 aandachtige toeschouwers bij een Champioins League-duel van Rapid Boekarest, de club van Polman. Bij de handbalwedstrijd keek de oud-prof van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur zijn ogen uit. "Het is bizar. Ik heb veel handbalwedstrijden gezien, over de hele wereld, maar niets is te vergelijken met dit", aldus Van der Vaart tegenover Roemeense media

Naar eigen zeggen blijft hij nog een aantal maanden in Denemarken wonen, alvorens hij de definitieve oversteek maakt naar Roemenië. "Damían voetbalt daar (Esbjerg fB, red.)", vervolgt Van der Vaart. "Vanaf juni of juli kom ik naar Boekarest. Het is een prachtige stad, dat heb ik al gezien.

Daarnaast kijkt de voormalig aanvoerder van Oranje uit naar het weerzien met voormalig ploeggenoten zoals Bogdan Lobont en Christian Chivu. "Ik ken ook veel Roemenen. Ik heb tegen Adrian Mutu (huidige trainer van Rapid, red.) gevoetbald. Ik hoop dat hij me een keer uitnodigt."