Nieuws

Van der Vaart ziet Nederlands talent in 2. Bundesliga: 'Ik ben een groot fan'

Van der Vaart ziet Nederlands talent in 2. Bundesliga: 'Ik ben een groot fan'

29-12-2022 21:46

Rafael van der Vaart is lovend over Ludovit Reis. De middenvelder van Hamburger SV maakt een sterke indruk op het twee niveau van Duitsland en dat is bij de analist niet onopgemerkt gebleven.

Reis verdiende in 2019 een toptransfer van naar FC Barcelona, maar kwam er daar niet aan te pas. Via VfL Osnabrück belandde hij bij Hamburger SV, een oud-club van Van der Vaart. "Ik ben een groot fan van Ludovit. Hij is een geweldige voetballer. Ik hou van zijn techniek, de dynamiek en het spel met en zonder de bal. En met drie doelpunten is hij ook best gevaarlijk als middenvelder", vertelt Van der Vaart in gesprek met BILD.

Hoewel hij de potentie heeft, komt Reis nog niet in aanmerking voor een oproep van het Nederlands elftal. "Reis heeft alleen een kans voor het grote Oranje als hij op het hoogste niveau speelt", stelt de oud-international. "En het beste zou zijn bij HSV. De concurrentie is bij ons simpelweg te groot om als tweedeklasser bij Oranje te worden uitgenodigd. Koeman zou een kans kunnen zijn voor Reis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!