Nieuws

Schreuder verwacht meer van Ajax-bankzitter: 'Ik vind dat hij meer kan brengen'

Schreuder verwacht meer van Ajax-bankzitter: 'Ik vind dat hij meer kan brengen'

08-01-2023 20:22 Laatste update: 20:35

Alfred Schreuder heeft hogere verwachtingen van Owen Wijndal in een Ajax-shirt. De linksback die afgelopen zomer overkwam van AZ bleef negentig minuten op de bank tegen NEC zondagmiddag.

Schreuder begon in Nijmegen met Calvin Bassey op de linksbackpositie en Devyne Rensch in het centrum. Voorafgaand aan het duel ging het al ever over de keuze van de trainer. "Hij mag meer leveren en de concurrentie is daar. Ik kies voor de jongens die het recent het beste hebben gedaan. Owen heeft ook goede periodes gehad", klonk het bij ESPN.

Na afloop van het duel dat in 1-1 eindigde ging het wederom over Wijndal. "Ik vind dat hij meer kan brengen. Dat weet hij ook, we pushen hem daarin", was Schreuder duidelijk, die op de trainingsprestaties van de verdediger lijkt te duiden. "Ja, dat is duidelijk. Maar goed, aan de andere kant vind ik ook dat Bassey het goed heeft ingevuld. We hebben het allebei geprobeerd en dan kies je voor Bassey op dat moment. Maar Owen mag meer brengen, dat vind ik wel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!