Go Ahead wint zakelijk van Fortuna en zet indrukwekkende ongeslagen reeks voort

07-01-2023 21:59

Go Ahead Eagles is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard wist de ploeg van trainer René Hake met 0-2 te winnen. De Deventenaren zijn sinds begin september al ongeslagen in de Eredivisie.

In de openingsfase van de wedstrijd zag het daar niet per se naar uit. Fortuna begon sterk en was middels een kopbal van Burak Yilmaz na tien minuten al dichtbij de openingstreffer. Doelman Jeffrey de Lange redde echter attent. Een kwartier later viel hij uitgerekend aan de andere kant wel. Bas Kuipers schoot vanaf links vrijwel uit het niets raak.

De 0-1 werkte klaarblijkelijk als katalysator voor de Eagles. Vlak voor rust lobde Bobby Adekanye de 0-2 binnen na een uitstekende pass van Enric Llansana. Zo ging Fortuna met domheid geslagen richting de thee.

Na rust wist de thuisploeg het de roodgelen niet bepaald moeilijk meer te maken. De Eagles hielden hun marge dan ook makkelijk in stand. Een smetje op de overwinning was wel het uitvallen van doelpuntenmaker Kuipers. Hij moest per brancard het veld verlaten met op het eerste oog zware blessure.

Zodoende is Go Ahead Eagles al tien wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie. Een knappe negende plaats in de ranglijst is daarvan het gevolg. Fortuna zakte naar plek twaalf.