Keepers nemen hoofdrol op zich in doelpuntloos gelijkspel tussen RKC en Heerenveen

07-01-2023 18:25

RKC Waalwijk en sc Heerenveen hebben in de tweede Eredivisiewedstrijd van 2023 doelpuntloos gelijkgespeeld. In het Mandemakers Stadion was weinig spektakel te beleven. Beide ploegen blijven daardoor steken in de middenmoot.

Een rustige openingsfase kwam in de elfde minuut enigszins tot leven door een uitstekende aanval van de thuisploeg. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van de van Fortuna overgekomen Mats Seuntjens, maar hij schoot over. Tien minuten later lieten de Friezen voor het eerst van zich horen. In twee instanties moest RKC-doelman Etiënne Vaessen redding brengen op pogingen van Amin Sarr en Rami Al Hajj.

Even voor rust werd Oranje-goalie Andries Noppert voor het eerst op de proef gesteld. Met zijn benen voorkwam hij dat Mika Biereth de 1-0 binnen schoot. De tweede helft was een aardige afspiegeling van de eerste. Kansen over en weer leverden voor de neutrale toeschouwer jammer genoeg geen doelpunten op. Seuntjens was het dichtste bij met een schot tegen de paal. Sven van Beek en Sydney van Hooijdonk vielen geblesseerd uit bij Heerenveen.

Zo is 0-0 een logische uitslag gebleken in Noord-Brabant. RKC staat na zaterdagavond op de negende plaats in de Eredivisie, op zes punten achter nummer acht Heerenveen.