Nieuws

Beukema heeft plezier weer terug bij AZ: 'Was af en toe niet te genieten'

Beukema heeft plezier weer terug bij AZ: 'Was af en toe niet te genieten'

04-01-2023 19:32

Sam Beukema is niet meer weg te denken uit de basiself van AZ. De centrumverdediger speelt alweer bijna twee jaar in Alkmaar, al was zijn eerste seizoen minder noemenswaardig. In gesprek met het Noordhollands Dagblad zegt hij af en toe niet te hebben genoten.

Beukema kwam in de zomer van 2021 over van het toen gepromoveerde Go Ahead Eagles. "Alles was mooi", zegt hij. "Die lijn hoop je dan door te trekken, maar bij AZ belandde ik op de bank. Daarom was ik af en toe niet te genieten."

De mensen om hem heen adviseerden hem hard te blijven werken, al gingen die woorden het ene oor in en het andere oor uit. "Dan dacht ik wel eens ja ja, het zal wel, maar het was natuurlijk wel goed dat ze dat zeiden. Dat is beter dan dat ze meegaan in mijn teleurstellingen door te zeggen dat ik gelijk heb en de trainer mij moet opstellen. Als ze dat doen, ga je er nog echt in geloven ook, dat het allemaal zwaar onterecht is dat je op de bank zit."

Hoe anders is dat momenteel. Beukema mistte in het huidige seizoen nog geen enkele minuut bij AZ. Hij stelt nu wel in goed in zijn vel te zitten. "We kunnen echt wat neerzetten dit seizoen. We hebben weer laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Maar als we er niet in geloven, kunnen we ook van iedereen verliezen. Dat heeft gewoon te maken met instelling."

AZ hervat de Eredivsie komende zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van trainer Michel Jansen staat op de vierde plaats, slechts vier punten achter koploper Feyenoord.