Nieuws

Ten Hag heeft van Manchester United een 'eliteteam' gemaakt: 'Hij werkt met magie'

Ten Hag heeft van Manchester United een 'eliteteam' gemaakt: 'Hij werkt met magie'

04-01-2023 08:15 Laatste update: 08:38
2

Manchester United won dinsdagavond met overtuigende cijfers van Bournemouth AFC (3-0), waarmee het indruk heeft gemaakt in Engeland. Doordat Ten Hag 'zijn magie' laat werken, ontstaat er volgens de Britse pers iets moois op Old Trafford.

Door de overwinning op Bournemouth nestelt United zich wat dieper in de top vier van de Premier League. The Mancunians hebben een voorsprong ingebouwd van vijf punten op Tottenham Hotspur en staan gelijk in aantal punten met Newcastle United, terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Ten Hag begon niet met zijn sterkste opstelling aan het duel tegen de Engelse laagvlieger. Met het duo Harry Maguire - Victor Lindelof stond er een heel nieuw centrum en Antony speelde niet, waardoor Donny van de Beek op 'tien' kwam te spelen en Bruno Fernandes uitweek naar de rechterkant. Het pakte goed uit voor de Nederlandse manager. 'Een kenmerk van een eliteteam is het vermogen om van personeel te wisselen en toch de structuur en stijl te houden', concludeerde The Guardian.

'Ten Hag werkt met zijn magie', stelt The Sun, dat stelt dat er al niet meer aan Cristiano Ronaldo wordt gedacht, die dinsdagavond werd gepresenteerd bij het Saudi-Arabische Al-Nassr. 'Met de fans achter hem en het wegvallen van de ongewenste afleiding van Ronaldo die zich nu heeft genesteld in Saudi-Arabië zit er echt vaart achter deze club.'

'Ten Hag heeft deze spelers echt voor zich gewonnen', gaat de krant verder, die ook zijn autoriteit prijst. De discipline die de Nederlandse manager hoog in het vaandel heeft zitten werd afgelopen weekend opnieuw merkbaar bij Wolverhampton Wanderers. 'Je solt niet met hem, zoals Rashford ontdekte toen hij uit de basisopstelling bij Wolves werd gehouden omdat hij te laat was voor een teamvergadering.'

Ook The Daily Mail denkt dat de ploeg van Ten Hag nog veel meer in zijn mars heeft. 'De groene scheuten van het herstel onder Erik ten Hag kunnen uitgroeien tot iets dat veel meer belovend is'. De volgende wedstrijd in de Premier League is de topper tegen Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola zal afreizen naar Old Trafford.