Manchester United pakt gedeelde derde plek, vrezen voor horrorblessure Van de Beek

03-01-2023 22:50 Laatste update: 22:53

Manchester United heeft dinsdagavond geen kind gehad aan Bournemouth AFC in de Premier League. Manager Erik ten Hag koos vanwege ziekte en blessures voor een enigszins opvallende basiself, maar The Red Devils voetbalden zich op Old Trafford naar een overwinning. Donny van de Beek kreeg een basisplek, maar moest geblesseerd het veld verlaten.

Aan de kant van United was er onder meer een basisplek ingeruimd voor Harry Maguire, Viktor Lindelöf en Van de Beek. WK-finalisten Raphaël Varane en Lisandro Martínez hadden na het WK nog te veel wedstrijden in de benen en begonnen op de bank. Martínez werd in aanloop naar het duel geëerd door het publiek na het winnen van het WK, wat mooie beelden opleverde. United begon fris aan het duel en kwam na ruim twintig minuten op voorsprong. Casemiro stond vrij bij een vrije trap van Christian Eriksen en tekende voor de openingstreffer.

Bournemouth wist daar in de eerste helft weinig tegenover te zetten. Van de Beek knalde op slag van rust op Marcos Senesi en daarbij maakte zijn knie een onnatuurlijke beweging. De Nederlander verliet het veld in tranen en het is te hopen dat de kwetsuur meevalt. In de tweede helft verdubbelde Luke Shaw al vroeg de score. De linksback zette zelf de aanval op, bleef doorrennen en werd goed gevonden door Alejandro Garnacho.

Na de 2-0 kreeg Bournemouth enkele kansen, maar wist de promovendus niet terug te komen in het duel. In de slotfase pakte Marcus Rashford, die in topvorm verkeert, ook zijn doelpunt mee na een prachtig uitgespeelde aanval. In de slotminuut kreeg Bournemouth nog een enorme kans, maar redde David de Gea op weergaloze wijze. Ook werd de lat nog geraakt.

Door de overwinning komt United op punten gelijk met nummer drie Newcastle, dat eerder op de avond gelijkgespeelde tegen Arsenal. The Magpies kennen echter een beter doelsaldo. Bournemouth blijft op plek vijftien staan.