Nieuws

Hasselbaink brengt ode aan Pelé: 'Hij maakte de weg vrij voor donkere spelers'

Hasselbaink brengt ode aan Pelé: 'Hij maakte de weg vrij voor donkere spelers'

01-01-2023 15:53

Jimmy-Floyd Hasselbaink heeft mooie woorden over voor voetballegende Pelé, die donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Volgens Hasselbaink zorgde Pelé er voor dat donkere spelers serieus werden genomen in de voetbalsport.

Hasselbaink is tegenwoordig actief als analist bij Sky en laat zich kort uit over de invloed van de Braziliaanse legende. "Hij is een held", begint de oud-spits. "We willen allemaal een held. Als donkere spelers krijg je naar de vorige generatie donkere spelers. Hij opende de weg voor velen van ons. Niemand heeft ooit iets slechts over hem gezegd buiten het veld, en op het veld was hij fenomenaal."

De 50-jarige oud-spits speelde slechts een paar jaar in Nederland, maar vertrok vervolgens naar Portugal en werd opgepikt door Leeds United. Hasselbaink beleefde zijn topjaren in de Premier League en speelde onder meer bij Leeds, Chelsea, Middlesbrough en Charlton. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!