rashford legt reservebeurt bij United uit

Rashford legt reservebeurt bij United uit: 'We hebben er een streep onder gezet'

31 december om 16:43

Marcus Rashford heeft onthuld waarom hij op de bank begon tegen Wolverhamton Wanderers. De Manchester United-aanvaller bleek zich voor het duel op Molineux te hebben verslapen.

Voorafgaand was de verbazing groot bij de buitenwacht toen de man in vorm op het wedstrijdformulier ontbrak. Erik ten Hag weigerde voorafgaand aan het duel met The Wolves (0-1 zege) opheldering te geven voor het ontbreken van Rashford, maar na afloop van de wedstrijd verscheen de Engelsman zelf voor de camera. "Ik was een beetje laat voor de teammeeting, omdat ik mij had verslapen", zegt Rashford bij BT Sports.

"Het zijn de teamregels en het is een fout die kan gebeuren", vervolgt de international. "Ik ben teleurgesteld dat ik niet speelde, maar ik begrijp de beslissing. Ik ben nu vooral blij dat we de wedstrijd hebben weten te winnen." Het was uitgerekend Rashford die de enige treffer van de middag voor zijn rekening nam. "Ik denk dat we er een streep onder kunnen trekken en verder kunnen gaan."

Dat United het duel alsnog won, is volgens Rashford exemplarisch voor de situatie waarin de ploeg van Ten Hag zich bevindt. "In het verleden hadden we die wedstrijd gemakkelijk kunnen verliezen of gelijkspelen." Dankzij de overwinning besluit Manchester United het kalenderjaar 2022 als nummer vier van de Premier League.