Wedstrijdverslag

Ajax sluit kalenderjaar af met ruime oefenzege; Brobbey maakt hattrick

Ajax sluit kalenderjaar af met ruime oefenzege; Brobbey maakt hattrick

30-12-2022 14:29 Laatste update: 14:33

Op een regenachtig sportcomplex De Toekomst heeft Ajax in een besloten oefenduel afgerekend met Telstar. De Amsterdammers traden aan met zes WK-gangers in de basis. Brian Brobbey wist met een hattrick de schijnwerpers op zich gericht, in het duel dat voor de gelegenheid 120 minuten duurde.

Met onder meer Davy Klaassen, Dusan Tadic en Jurriën Timber binnen de lijnen trad Alfred Schreuder aan in een sterke formatie. Het was wachten tot de 21ste minuut tot het klasseverschil met de Witte Leeuwen in de score werd uitgedrukt. Het was Tadic die voorgaf - en met wat geluk - kwam de bal voor de voeten van Klaassen. De Oranje-international kon eenvoudig tegendraads binnenschieten.

Vervolgens hadden onder meer Mohammed Kudus en Tadic het verschil niet op scherp staan, terwijl Telstar aan de andere kant een grote mogelijkheid kreeg uit een corner. Op het uur spelen werd het nodige gewisseld door Ajax. Onder meer Brobbey, Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Steven Bergwijn kwamen in de ploeg. Uiteindelijk wist Telstar tot de 76ste minuut de score tot 1-0 te beperken.

Na een fraaie steekbal van Berghuis, legde Taylor oog in oog met de doelman af op Brobbey: de aanvaller kon eenvoudig binnen prikken. Even later was het opnieuw raak voor de jeugdinternational, toen hij een rebound tot doelpunt promoveerde. In de 98ste minuut deed Telstar wat terug in de score. Getreuzel achterin de opbouw werd genadeloos afgestraft door de bezoekers: 3-1.

In het laatste kwartier van het duel liep Ajax nog verder uit. Een panklare vrije trap van Berghuis belandde perfect op het hoofd van Olivier Aertssen, die raak kopte. Hoogtepunt van het duel was een geweldige actie van Steven Bergwijn. De rechtspoot zette Brobbey vrij voor de keeper en de spits maakte met zijn linkerbeen geen fout.

Met zijn derde doelpunt van de middag bepaalde de fysiek sterke aanvaller met 5-1. Daardoor sluit Ajax met een positief gevoel het kalenderjaar 2022 af. Op 8 januari wacht voor Ajax de hervatting van de Eredivisie: dan gaan de hoofdstedelingen op bezoek bij NEC.