'FC Barcelona bekijkt drie middenvelders voor Busquets-opvolging'

meningen verdeeld over busquets opvolging
30 december 2022 om 09:17
Laatste update: 30 december 2022 om 09:39

FC Barcelona bekijkt volgens Diario SPORT Martín Zubimendi, Rúben Neves én N'Golo Kanté. Eén van de drie middenvelders moet Sergio Busquets gaan opvolgen bij de topclub, weet de Spaanse krant.

Xavi Hernández zou inzetten op de komst van Zubimendi (Real Sociedad), waar het bestuur liever Neves (Wolverhampton Wanderers) ziet komen. Dat Busquets vertrekt bij Barcelona is een uitgemaakte zaak: zijn contract loopt medio 2023 af. Het is nog niet duidelijk waar de Spaanse spelverdeler zijn loopbaan vervolgt, of dat hij besluit om te stoppen. Hij wordt gelinkt aan een transfer naar de Major League Soccer.

Zubimendi vertoont qua spel gelijkenissen met Busquets en wordt daardoor door Xavi als 'de natuurlijke opvolger' gezien. Met zijn 23 jaar ligt de voetbalwereld daarnaast aan de voeten van de middenvelder. Zubimendi zou over een ontsnappingsclausule beschikken ter waarde van zestig miljoen euro. Het is niet duidelijk over de Blaugranas een dergelijk bedrag kunnen betalen, gezien de financieel nijpende positie van de club.

Neves zou als meer betaalbare optie gelden en daardoor als prioriteit gelden van het bestuur. Volgens SPORT ziet Xavi de Portugees echter niet als centrale middenvelder, waardoor zijn transfer onwaarschijnlijk lijkt. Mateu Alameny, directeur van Barcelona, ziet het liefst Kanté komen. De kleine Fransman loopt in de zomer uit zijn contract bij Chelsea.