Nieuws

Dessers over mooiste jaar ooit: 'Er sprak zo veel liefde van de fans uit'

Dessers over mooiste jaar ooit: 'Er sprak zo veel liefde van de fans uit'

30-12-2022 08:47

Cyriel Dessers heeft teruggeblikt op zijn fantastische seizoen bij Feyenoord. De Belgische Nigeriaan spreekt over het mooiste jaar uit zijn carrière. De successen in de Conference League waren daarbij het absolute hoogtepunt.

Dessers scoorde tweemaal in de thuiswedstrijd in de halve finale tegen Olympique Marseille (3-2 winst). De Rotterdammers plaatsten zich daardoor voor het eerst in twintig jaar weer eens voor een Europese finale. "Ik krijg er nog steeds kippenvel van", aldus de spits tegen NU.nl. "Het stadion ontplofte op zo'n manier, ongelooflijk. Het is absoluut de mooiste wedstrijd uit mijn carrière. Daar is geen twijfel over mogelijk. Alles klopte."

Met tien doelpunten werd Dessers topscorer van de Conference League. Hij werd door Feyenoord gehuurd van KRC Genk en is inmiddels speler van het Italiaanse Cremonese. Bij de stadionclub kende hij echter het mooiste jaar uit zijn carrière. "Het is een van de beste kleedkamers die ik ooit heb gehad. Iedereen was gefocust en niemand klaagde."

Daarbij duidt hij Arne Slot als het brein van het succes. "Hij wist hoe de tegenstander speelde en counterde dat helemaal uit. Hij dacht twee, drie stappen vooruit. Hij is met Erik ten Hag de beste trainer die ik heb gehad."

Dessers was zelfs zo populair, dat supporters geld inzamelden om hem langer te behouden. Het budget was er echter niet. Hij werd er zelf verlegen van. "Het gaf mij een ongemakkelijk gevoel dat de fans me zo graag wilden houden. Het was te veel eer, het was niet nodig. Het maakte me ook emotioneel. Er sprak zo veel liefde van de fans uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!