Nieuws

'Twintigjarige man overlijdt in Argentinië bij uit de hand gelopen WK-huldiging'

'Twintigjarige man overlijdt in Argentinië bij uit de hand gelopen WK-huldiging'

21-12-2022 09:11
1

Bij chaos en rellen na afloop van de busrit is een twintigjarige supporter om het leven gekomen en ligt een vijfjarige jongen in coma. Dat melden diverse Argentijnse media.

Door een te massale toestroom van fans voor de rondrit van wereldkampioen Argentinië door Buenos Aires werd besloten de tour voortijdig af te breken. Naar schatting waren er tussen de vier en vijf miljoen supporters op de been. Nadat fans probeerden de bus in te springen en daarmee de veiligheid van de spelers in het geding kwam, werd op last van de autoriteiten besloten de tour voortijdig af te breken en de reis per helikopter voort te zetten.

Fans die verderop in het parcours hadden opgesteld, waren zeer teleurgesteld dat zij hun helden niet meer konden begroeten en raakten slaags met de politie. Daarbij raakten - naar schatting - dertig mensen gewond en leidde tot grote onrust in de stad. Mensen bestormden onder meer een kerk, klommen in lantaarnpalen en verkeerslichten en vielen daar vervolgens ook af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!