Opinie

Bij AZ kunnen ze wel een beetje Amsterdamse bluf, branie of flair gebruiken

"Bij AZ kunnen ze wel een beetje Amsterdamse bluf, branie of flair gebruiken"

21-12-2022 06:52 Laatste update: 07:43
1

Sonny Silooy gaat bij Ajax internationale projecten onderhouden en contacten opzetten voor de Ajax Coaching Academy. De voormalig topverdediger denkt dat de Amsterdamse opleiding een stuk verder is dan die van AZ.

Voor zijn terugkeer naar Ajax zwierf Silooy de wereld rond en werkte hij in onder meer Australië, Amerika, China en de Emiraten als opleider, hoofd opleidingen, jeugdtrainer, assistent-trainer en vervolgens als vertegenwoordiger van de Ajax Coaching Academy. De voormalig topverdediger is terug in Nederland. "Mijn vrouw is herstellende van long-covid en heeft last van astma. Verder wil ik graag dicht bij m’n kleinkinderen zijn", zegt Silooy in een interview met De Telegraaf.

Zijn belangrijkste rol is het onderhouden van contacten voor Ajax. "Hiervoor deed ik dat op locatie, nu dus vanuit Nederland. De Academy slaat zijn vleugels verder uit naar Zuid-Korea, Mexico en Japan. Het is interessant om samenwerkingsverbanden op te zetten met bonden, clubs en voetbalscholen en middels partnerships de Ajax-filosofie uit te rollen."

Voor zijn werkzaamheden voor Ajax was Silooy assistent bij diverse jeugdelftallen van de KNVB. Het begeleiden van jonge spelers omschrijft hij als 'mooi werk'. "Ajax, is een kleine stap, maar het is niet aan mij om dat te beslissen. Ik ben een keer langs geweest bij AZ, het trainingscomplex ligt bij wijze van spreken in mijn achtertuin. Dat is niets geworden. Misschien kunnen ze daar in de opleiding wel een beetje Amsterdamse bluf, branie of flair gebruiken om nog een stap te zetten."