Locadia vertrekt na zes maanden uit Iran

'Locadia zet na half jaar punt achter club uit Iran en reist terug naar Nederland'

20 december 2022 om 10:50

Jürgen Locadia is het leven in Iran zat en heeft zijn club Persepolis verlaten. De 29-jarige aanvaller tekende in augustus een lucratief contract, maar zou inmiddels alweer onderweg terug zijn naar Nederland.

Volgens Iraanse media wil Locadia per direct vertrekken bij zijn club en heeft de speler zelf alvast de eerste stap gezet. Op sociale media wordt de speler door fans gesmeekt om niet dat besluit te nemen. Locadia zou wegens privé-redenen willen terugkeren naar Nederland en weigert commentaar te leveren op de situatie. De afgelopen zomer leek Locadia lange tijd onderweg naar NEC, maar uiteindelijk koos de voetballer voor een exotisch avontuur in Iran.

Locadia veroorzaakte enige ophef in Iran door in november een Tweet te plaatsen met de tekst 'Woman, Life, Freedom', wat in Iran in het verkeerde keelgat schoot. Desondanks wordt de speler wel in het land gewaardeerd vanwege zijn sportieve prestaties. 

Persepolis stelt dat de aanvaller al terug is gereisd naar Nederland en daarom een belangrijke wedstrijd heeft gemist. De club heeft geen toestemming gegeven voor zijn vertrek.