Nieuws

Locadia zegt 'nee' tegen NEC en kiest voor exotisch buitenlands avontuur

Locadia zegt 'nee' tegen NEC en kiest voor exotisch buitenlands avontuur

12-08-2022 09:52 Laatste update: 10:30

Jürgen Locadia speelt komend seizoen voor Persepolis FC. De club uit Iran maakt de komst van de Nederland bekend via de officiële kanalen. Lange tijd leek Locadia op weg naar NEC, de deal kwam echter nooit van de grond.

In Nijmegen werd geïnformeerd naar de spits die sinds deze zomer transfervrij was. Naast NEC waren ook FC Emmen en sc Heerenveen mogelijke nieuwe bestemmingen, maar van een Eredivisie-rentree komt het dus niet.

In 2018 betaalde Brighton & Hove Albion nog zestien miljoen euro voor de aanvaller aan PSV. In Eindhoven stond de spits te boek als een groot talent maar na zijn transfer naar de Premier League maakte hij zijn afkoopsom nooit waar. Voor de Engelse club speelde Locadia 45 wedstrijden en scoorde hierin zes keer. Na uitleenbeurten bij FC Cincinnati en TSG Hoffenheim liet de Premier Leagueclub hem transfervrij vertrekken naar VfL Bochum. In de Bundesliga viel zijn rendement eveneens tegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!