Nieuws

Bosz is het niet eens met Van Gaal: 'Dat is niet waar, zijn verhaal klopt niet'

Bosz is het niet eens met Van Gaal: 'Dat is niet waar, zijn verhaal klopt niet'

14-12-2022 10:21 Laatste update: 10:26
1

Peter Bosz is het niet eens met Louis van Gaal, die stelde dat aanvallend voetbal niet meer succesvol kan zijn. De oud-bondscoach van Oranje liet het Nederlands elftal daarom in een 5-3-2 systeem spelen op het WK in Qatar.

Bosz kan zich niet vinden in de woorden van Van Gaal. "Dat is niet waar. Manchester City, Liverpool en Barcelona doen niet anders dan dominant aanvallend voetballen. Dat zijn ploegen die succesvol zijn", vertelt de 59-jarige oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Zijn verhaal klopt dus niet. Het zal inderdaad zijn eigen evolutie zijn. Ik heb daar ook met Louis over gesproken. Hij zei dat ik me ook moest doorontwikkelen. Dat doe ik ook, maar wel binnen mijn eigen filosofie."

"En niemand overtuigt mij dat dit niet kan", vervolgt Bosz. "Bij Ajax en Leverkusen heb ik bewezen dat het wel lukt. Het allerleukste voetbal dat ik heb gezien was dat van Barcelona onder Pep Guardiola. Je kunt niet zeggen dat het niet succesvol was."

Bosz zal ook altijd achter zijn filosofie blijven staan. "Als morgen Atlético Madrid op de stoep staat, mij wil als trainer, maar ik dan wel door moet gaan op de weg van Diego Simeone dan moeten ze verder zoeken. Dan ben ik niet de juiste man, want dat kan ik niet. Dat is niet disrespectvol naar Simeone, want het is ongelooflijk wat hij heeft gepresteerd. Het is alleen niet mijn manier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!