Interview

Koopmeiners over transfer: Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen

Koopmeiners over transfer: "Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen"

15-12-2021 10:28 Laatste update: 11:11

Teun Koopmeiners verruilde AZ voor Atalanta Bergamo in de afgelopen zomerse transferperiode. De transfer kwam moeizaam tot stand, mede ingegeven door de hoge vraagprijs van de Alkmaarders. 

"Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen. Niet zoals ik had gehoopt", laat Koopmeiners in een interview aan Voetbal International weten. "Achteraf hebben we alles gelukkig gladgestreken. Maar tijdens de onderhandelingen liepen onze belangen ver uiteen. Dat is logisch en jammer tegelijk." 

"Corona heeft impact op de bedragen die clubs kunnen uitgeven. Uiteindelijk hebben alle partijen bij de deal ingeleverd, waardoor het alsnog kon doorgaan. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan", vervolgt de voormalig aanvoerder van de Noord-Hollandse club.  

De stap naar het buitenland heeft de middenvelder weloverwogen gemaakt. "Ik had een afspraak met mezelf gemaakt: voordat ik aan het buitenland zou gaan denken, wilde ik minimaal honderd wedstrijden bij AZ hebben gespeeld. Zodat ik voldoende ervaring had opgebouwd. Uiteindelijk zijn dat er zelfs een stuk meer geworden." 

Over de speelminuten die uitbleven op het EK 2020 is Koopmeiners realistisch. Tegelijkertijd baalde hij ervan dat hij niet speelde. "Wanneer je concurreert met een speler als Frenkie de Jong, weet je dat die niet zomaar eruit wordt gehaald. Ik ging dus realistisch het EK in. Toch ben ik een paar keer flink chagrijnig geweest. Het enige wat je dan kan doen, is hard blijven trainen." 

Koopmeiners is uitstekend gestart bij zijn nieuwe werkgever Atalanta. De Nederlander is inmiddels uitgegroeid tot vaste basiskracht in de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini. Zondag zorgde de Oranje international nog met een afstandsschot voor de winnende goal (1-2 zege) op bezoek bij Hellas Verona.