'Prestaties Marokko goed nieuws voor Sevilla, dat groots plan heeft in januari'

11 december 2022 om 17:47

Sevilla staat deze winter voor een moeilijke opgave in de transferperiode en wil een nieuwe aanvaller aantrekken. Kasper Dolberg zou OGC Nice verlaten en onderweg zijn naar Hoffenheim, terwijl Sevilla zelf graag Donyell Malen naar de club zou willen halen. Dit zou mogelijk moeten zijn door de goede prestaties van de nationale ploeg van Marokko.

Volgens Diario de Sevilla wil de club enkele veranderingen in de aanvalslinie brengen en past Malen in het profiel dat Sevilla heeft geschetst. Malen beleeft een wisselvallige periode bij Borussia Dortmund en werd door Louis van Gaal thuisgelaten voor het WK in Qatar. Malen wist dit seizoen nog geen doelpunt te maken en zou oren hebben naar een overstap naar de Spaanse club. 

Sevilla zit in financieel zwaar weer, maar ziet de eigen doelman Youssef Bono uitblinken bij Marokko. De verwachting is dat het prijskaartje van de sluitpost flink omhoog gaat. Bij een eventuele verkoop van de keeper kan Sevilla zakendoen voor een nieuwe aanvaller. Bij aanvaller Youssef El-Nesyri is de situatie hetzelfde, die eveneens voor Sevilla speelt. De club staat op een teleurstellende achttiende plek in de Primera División.