Breaking news

Luis Enrique stopt bij Spaanse nationale ploeg na uitschakeling tegen Marokko

Luis Enrique stopt bij Spaanse nationale ploeg na uitschakeling tegen Marokko

08-12-2022 12:36 Laatste update: 12:48

Luis Enrique stopt als bondscoach bij de natonale ploeg van Spanje. De Spanjaard stond sinds 2018 aan het roer bij de Spaanse ploeg, maar vertrekt na de verrassende uitschakeling tegen Marokko in de achtste finales van het WK.

De Spaanse bond meldt via de officiële kanalen dat de tijd van Enrique als bondscoach erop zit. Na de uitschakeling tegen Marokko werd bekend dat Enrique donderdag in gesprek zou gaan met de bond. Uit dat gesprek is voortgevloeid dat Enrique niet meer deel uit zal maken van de staf van de nationale ploeg. 

Spanje maakte in het eerste groepsduel een waanzinnige indruk door Costa Rica met 7-0 te verslaan. Vervolgens werd gelijkgespeeld tegen Duitsland en verloren van Japan, waardoor het land als nummer twee van de poule door ging naar de achtste finales. In de achtste finales hield Marokko de ploeg op 0-0 en werd Spanje uit het toernooi geknikkerd na strafschoppen. 

In Spanje zelf was de ophef groot na de uitschakeling van het land. Het eindeloos rondtikken (Spanje had sommige helften 80% balbezit) en de tiki-taka-school krijgen daardoor een harde tik. 

Snel meer...