Nieuws

Lof voor Oranje vanuit Engeland: 'Ze namen de wind uit de zeilen van de VS'

Lof voor Oranje vanuit Engeland: 'Ze namen de wind uit de zeilen van de VS'

04-12-2022 12:16
1

In Nederland blijft de toon redelijk kritisch na het optreden van Oranje tegen de Verenigde Staten, maar in het Verenigd Koninkrijk is men een stuk positiever over de prestatie van het Nederlands elftal. De analytici van de BBC strooiden met complimenten voor de ploeg van Louis van Gaal.

Jürgen Klinsmann, oud-bondscoach van Duitsland, is vol lof over de 3-1 overwinning van Oranje. "Het was een heel volwassen prestatie van het Nederlandse team. Ze namen de wind uit de zeilen van de Amerikanen. De Nederlanders zijn ervaren en wisten dat Christian Pulisic de grootste bedreiging vormde. Ze hebben hem gewoon afgesloten van de rest door ervoor te zorgen dat hij de bal niet zou krijgen. Heel professioneel."

"De methodes van Van Gaal en zijn directe manier van communiceren zullen hem niet altijd geliefd maken", stelt analist Phil McNulty op de website van de omroep. "Maar het lijdt ook geen twijfel dat hij resultaten boekt, wat betekent dat Nederland een niet te onderschatten team heeft." Oranje moet nog drie wedstrijden winnen om wereldkampioen te worden en treft vrijdag 9 december Argentinië in de kwartfinale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!