Nieuws

Sprakeloze Tadic na Servische exit: 'Op een WK is talent alleen niet genoeg'

Sprakeloze Tadic na Servische exit: 'Op een WK is talent alleen niet genoeg'

03-12-2022 09:54 Laatste update: 13:26

Servië werd vrijdagavond door een 2-3 nederlaag tegen Zwitserland uitgeschakeld op het WK. De klap komt hard aan bij aanvoerder Dusan Tadic, die de hand in eigen boezem steekt.

"Ik weet niet goed wat ik moet zeggen", aldus Tadic na afloop. "Dit is heel zwaar en heel emotioneel. Je komt met 1-0 achter, draait het geweldig om naar 2-1. Dan krijg je op de slechtst denkbare momenten de 2-2 en 2-3 tegen. Deze wedstrijd leek wel een rit in de achtbaan."

Aan het spel van Tadic zelf lag het niet, al zal hij dat uiteraard nooit zo snel zeggen. Het matige defensieve optreden van het team speelde wel een enorme rol. "We hebben onze kans gehad. We stonden er ook niet slecht voor, want we wilden voor de laatste wedstrijd uitzicht hebben op de achtste finale. Dat hadden we, maar die kans hebben we niet gepakt. Dat is alleen onze fout. Van niemand anders. Dat is het. Als je de kans krijgt, ernaar op weg bent en dat met twee tegengoals weer weggeeft, doet dat veel pijn."

Het valt de Ajacied te prijzen dat hij als één van de weinigen na afloop de pers te woord stond, na zijn wissel zijn team hartstochtelijk coachte en zijn teamgenoten naar het Servische publiek dirigeerde om ze te bedanken voor hun steun. Met jongens als Aleksandar Mitrovic, Dusan Vlahovic, Filip Kostic en Sergej Milinkovic-Savic in de ploeg wordt er meer verwacht van Servië, dat de laatste decennia vaak wél op een WK actief is, maar niet op een EK.

"Je kunt wel een getalenteerde ploeg hebben, wat ik nog steeds denk, maar op een WK is talent alleen niet genoeg. Je moet als groep ook nadenken en op momenten met verstand spelen. Dan moeten we de boel beter organiseren op het veld. Daarin zijn we onvoldoende geslaagd."