Nieuws

Irritatie in huize Mulder om België: 'Ze spelen heel slecht, ruzie in de selectie'

Irritatie in huize Mulder om België: 'Ze spelen heel slecht, ruzie in de selectie'

01-12-2022 06:52 Laatste update: 07:05

België speelt donderdagmiddag de laatste groepswedstrijd op het WK in Qatar, maar de zuiderburen kunnen niet rekenen op de complimenten van Jan en Youri Mulder. Na de eerste twee wedstrijden is er volgens het voetbalduo onenigheid binnen de ploeg.

Jan en Youri Mulder stellen in gesprek met de NOS dat België een flinke kluif aan Kroatië zal hebben. Er móét gewonnen worden om de achtste finales te bereiken. "België speelt niet goed, er is ruzie in de selectie. Ik geef ze weinig kans om van Kroatië te winnen. Dat gaat me aan het hart, ja. Maar als de pijn langzaam komt, dan wen je eraan. Je hebt dit zien aankomen, hè?", stelt Jan. "Die heibel in de spelersgroep, dat is het ergste. Ik ben geen groot fanaticus waar het dat begrip teamverband betreft. Maar een klein beetje over een eenheid beschikken is wel handig."

Bij de Belgen speelt Kevin de Bruyne tot dusver een ongelukkig WK. "In België is de discussie gaande hoe je De Bruyne beter aan het spelen krijgt. Met een ander systeem, wellicht. Alleen denkt de bondscoach op zijn beurt: ik speel als zes jaar zo, ik kijk wel uit", stelt Youri. "Martinez houdt vast aan zijn selectie. Het gekke is alleen dat het in de praktijk één groot kippenhok blijkt te zijn. Terwijl je juist een vriendengroep moet hebben. Daaruit blijkt dat hij te lang heeft gewacht met het inbrengen van vers bloed."

België trapt donderdag om 16.00u af tegen Kroatië en moet winnen om de achtste finales te bereiken. De uitslag van het andere duel, tussen Marokko en Canada, is daarbij om het even.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!