Nieuws

Lof voor Ziyech: 'Geef hem liefde en vertrouwen en hij gaat voor je door het vuur'

Lof voor Ziyech: 'Geef hem liefde en vertrouwen en hij gaat voor je door het vuur'

27-11-2022 20:15

Hakim Ziyech was zondag de gevierde man na de wedstrijd tussen België en Marokko. Bondscoach Walid Regragui had alleen maar lovende woorden over voor de spelmaker van Chelsea, die een belangrijk aandeel had in de 0-2 zege op de Rode Duivels.

In de eerste helft werd Ziyech al bejubeld door zijn ploeggenoten. De voormalig middenvelder van Ajax schoot een vrije trap binnen, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. In het tweede bedrijf kwam Marokko wel op voorsprong en was het Zakaria Aboukhlal die via Ziyech de wedstrijd besliste.

"Hakim is ongelooflijk en hij brengt meer spirit in de ploeg", begon Regragui na de wedstrijd. "Een hoop mensen noemen hem een probleemjongen. Hij zou geen bijdrage kunnen leveren aan de ploeg. Maar als je hem liefde en vertrouwen geeft, gaat hij voor je door het vuur. Dat geef ik hem en hij betaalt mijn vertrouwen terug."

Dat Ziyech weer schittert voor zijn land komt door het vertrek van de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic. De twee konden niet samen door één deur, maar dat is onder Regragui wel het geval.