Nieuws

Van Gaal vol lof over Gakpo: 'Nog in ontwikkeling, maar kan dé ster worden'

Van Gaal vol lof over Gakpo: 'Nog in ontwikkeling, maar kan dé ster worden'

24-11-2022 13:22

Bondscoach Louis van Gaal heeft donderdagmiddag vol lof gesproken over Cody Gakpo. De 71-jarige oefenmeester denkt dat de aanvaller van PSV tot de absolute top kan gaan behoren, maar dat niveau nog niet aantikt.

Van Gaal sprak donderdag tijdens de persconferentie over Gakpo en had mooie woorden over voor de maker van het eerste WK-doelpunt van Oranje. "Hij is in ieder geval een speler met heel veel talent en mogelijkheden, maar hij is inderdaad jong. Hij is nog een speler die in de ontwikkeling zit. Hij kan zich nog heel veel verbeteren en hij is een type die er ook alles voor doet", stelt Van Gaal.

Gakpo staat in de belangstelling van meerdere grote clubs uit Engeland en blijft in de Eredivisie waanzinnige cijfers noteren. Er zit nog veel rek in de Nederlander, stelt Van Gaal. "Of hij nú al de ster wordt van het WK, kan ik niet beloven, maar hij kan het zijn. Dat weet ik zeker. Hij kan het worden", besluit de bondscoach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!