Nieuws

Romário heeft boodschap voor Neymar: 'Ik geloof in jou, het is nu jouw beurt'

Romário heeft boodschap voor Neymar: 'Ik geloof in jou, het is nu jouw beurt'

23-11-2022 09:25
2

Romário gelooft dat het aan Neymar is om Brazilië naar de zesde wereldtitel te leiden. Dat laat de oud-PSV’er weten in een brief voor The Players Tribune.

'Het moment waarop de jongens van de mannen worden gescheiden breekt aan', begint Romário. 'Ik verwacht dat je opnieuw veel bullshit, kritiek en gezeik over je heen krijgt van de mensen die hun geld verdienen met hun mening geven over andere mensen. Ik weet heel goed hoe je je voelt. In 1993 spraken ook veel mensen slecht over mij', blikt de voormalig Braziliaans international terug op zijn transfer van PSV naar FC Barcelona en het even later winnen van het WK met Brazilië.

'Wat ik je wil vertellen: blijf jezelf. Weet je, kritiek zal er altijd zijn, maar de media, fans en tegenstanders bewonderen je ook als je je ware aard laat zien. Niemand verdient het meer dan jij om de zesde WK-titel naar Brazilië te brengen. Ik geloof in jou, net als heel Brazilië. Het is nu jouw beurt', sluit Romario af.

Romário kwam zelf 71 keer uit voor zijn land. Daarin scoorde hij 55 keer. Neymar heeft er inmiddels 75 inliggen in 121 interlands. Donderdag speelt Brazilië zijn eerste groepsduel met Servië. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!