Nieuws

De Jong en Blind scharen zich achter Van Gaal: 'Het gaat toch in je hoofd zitten'

De Jong en Blind scharen zich achter Van Gaal: 'Het gaat toch in je hoofd zitten'

21-11-2022 08:12 Laatste update: 08:21

Het lukt Louis van Gaal aardig om zijn spelers te overtuigen van zijn missie: wereldkampioen worden met het Nederlands elftal. Frenkie de Jong en Daley Blind houden van de duidelijke communicatie van hun bondscoach bij Oranje.

"Wat er op 19 december staat te gebeuren? Dan moeten de Amsterdamse grachten ijsvrij worden gemaakt", begint Blind in gesprek met De Telegraaf. De routinier van Ajax heeft geen beste periode achter de rug bij zijn club, maar heeft zelf vertrouwen in een goed eindtoernooi. "Of ik in vorm ben? Ik heb goede met minder goede wedstrijden afgewisseld, maar ik ben fit en heb vertrouwen in mezelf en voel vertrouwen van de bondscoach."

Volgens Blind is de groep bij Oranje een 'hechte'. Vriend en collega De Jong is het daar volledig mee eens. "Belangrijk daarbij is dat de grotere spelers, de jongens met wat meer aanzien en ervaring, open zijn en goed met iedereen omgaan. Dan heeft de rest geen reden om dat niet te doen. Wie er net bij is, zal dan niet gek doen. Er zitten geen rotte appels tussen."

Ook de Barça-controleur is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal hoge ogen kan gaan gooien. "Ik denk dat het helpt om heel duidelijk uit te spreken dat we wereldkampioen willen worden. Dan gaat het toch in je hoofd zitten”, aldus de Jong, die benadrukt dat alle neuzen dezelfde kant op staan. "We hebben één doel en iedereen heeft dezelfde gedachte."