Nieuws

VN Man of the Match in openingswedstrijd Qatar - Ecuador: Enner Valencia

VN Man of the Match in openingswedstrijd Qatar - Ecuador: Enner Valencia

20-11-2022 19:14 Laatste update: 21-11-2022 08:38
1

Enner Valencia mag zich de eerste VN Man of the Match van het WK noemen. De Ecuadoriaan was met twee doelpunten van onschatbare waarde in de openingswedstrijd tegen Qatar.

Vooraf waren de ogen gericht op de 33-jarige aanvaller, aangezien hij één van de weinigen op het veld was die in een toonaangevende competitie speelt. Aan die verwachtingen voldeed hij volledig.

Al na drie minuten scoorde Valencia, toen de aanvoerder van La Tri na geklungel van de Qatarese keeper Al Sheed de bal tegen de touwen kon koppen. De VAR zette echter een streep door het doelpunt. Tien minuten later ging de doelman opnieuw in de fout: hij ranselde Valencia in het eigen strafschopgebied omver. Een penalty was het logische vervolg. Valencia ging zelf achter de bal staan en schoot koeltjes raak.

Na 31 minuten scoorde Valencia opnieuw. Op aangeven van Ángelo Preciado kopte de Fenerbahçe-aanvaller zijn tweede van de wedstrijd op prachtige wijze binnen. Vlak voor rust ging hij akelig naar de grond na een knie-op-kniebotsing, maar kon verder in de tweede helft.

Het tweede bedrijf was aanzienlijk minder verheffend dan de eerste 45 minuten. Valencia werd nog een aantal keer in stelling gebracht, maar wist zijn hattrick niet te completeren. In de 75ste minuut verliet de Man van de Wedstrijd onder luid applaus van de Ecuadoriaanse fans het veld. Een teken dat de wedstrijd van Ecuador in de tas zat en de bondscoach zijn sterspeler rust kan geven richting het treffen met Nederland van aanstaande vrijdag.

De statistieken van Valencia tijdens Qatar - Ecuador:
Aantal doelpunten: 2
Expected goals: 0,96
Schoten (op doel): 2 (2)
Aantal passes: 38
Passnauwkeurigheid: 62%
Aantal gewonnen duels: 9
Balveroveringen: 1
Succesvolle dribbels: 2