Nieuws

FIFA bevestigt: geen bierverkoop in stadions tijdens WK in Qatar

FIFA bevestigt: geen bierverkoop in stadions tijdens WK in Qatar

18-11-2022 12:44 Laatste update: 12:47
2

De FIFA heeft twee dagen voor de start van het WK in Qatar besloten dat er geen bier verkocht mag worden in de stadions. Naar verluidt is de wereldvoetbalbond onder druk gezet door gastland Qatar.

De FIFA meldt in een statement dat de verkoop van alcoholische dranken, na overleg met de Qatarese autoriteiten, wordt beperkt tot de fanzones. Voorafgaand aan het WK-voetbal leken de strenge regels versoepeld te worden, maar uiteindelijk is er toch besloten om in de acht stadions geen bier te schenken.

Sponsor Budweiser zou aanvankelijk het bier gaan verkopen tijdens het WK in Qatar. Het is onduidelijk wat de consequenties zijn voor deze samenwerking. 'Er is geen impact op de verkoop van Bud Zero, die beschikbaar zal blijven in alle WK-stadions van Qatar', schrijft FIFA in zijn statement.

'De autoriteiten van het gastland en de FIFA zullen ervoor blijven zorgen dat de stadions en de omliggende gebieden een plezierige, respectvolle en plezierige ervaring bieden voor alle fans', vervolgt de wereldvoetbalbond. 'De toernooiorganisatoren waarderen het begrip en de voortdurende steun van AB InBev voor onze gezamenlijke inzet om voor iedereen te zorgen tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022.'