Nieuws

Botman via omweg toch naar de top: 'Was gewoon niet de beste bij Ajax'

Botman via omweg toch naar de top: 'Was gewoon niet de beste bij Ajax'

17-11-2022 17:54
2

Sven Botman zit dan wel niet bij de WK-selectie van Oranje, de verdediger maakt een goed seizoen door bij Newcastle United en is vaste basisspeler. Bij Ajax brak de stopper niet door en bij Voetbal International legt Botman uit waarom.

"Ik heb tien, elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax gezeten. Het ging altijd best goed, maar ik ben nooit hét talent geweest", aldus Botman. "Erik ten Hag zei tegen me dat nog een jaar Jong Ajax helemaal niet slecht voor me zou zijn, maar ik had het gevoel dat ik weer een nieuwe uitdaging nodig had.'

De verdediger vertrok zodoende na één jaar bij Jong Ajax te hebben gespeeld op huurbasis naar sc Heerenveen, waar hij veel leerde op en naast het veld. "Bij Ajax wordt alles voor je geregeld, bij Heerenveen ben je meer op jezelf aangewezen."

Na één jaar Heerenveen keerde hij terug bij Ajax. Botman voelde zich niet op zijn plek bij het eerste. "Iedereen kent de manier van spelen van Ajax onder Ten Hag. Bij rondo’s en positiespelletjes was ik gewoon niet de beste", erkent de stopper. Botman keek naar andere opties, maar die diende zich niet aan. "Dus toen heb ik maar verlengd. Drie weken later klopte Lille ineens aan, dat veranderde alles."

"Deze club en competitie pasten gewoon beter bij me dan Ajax", aldus Botman, die bij Lille kampioen werd van de Ligue 1, Champions League-voetbal speelde en een miljoenentransfer naar Newcastle United verdiende. "Het heeft allemaal wat langer geduurd dan normaal, maar achteraf is het dat natuurlijk allemaal waard geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!