Nieuws

'Ajax is verworden tot los zand, er is een cultuur van vingertje wijzen ontstaan'

'Ajax is verworden tot los zand, er is een cultuur van vingertje wijzen ontstaan'

17-11-2022 10:37

De sfeer in de kleedkamer is er na het vertrek van Antony en Lisandro Martínez niet beter op geworden. De nieuwe aankopen en routiniers presteren niet en wijzen nu met de vinger naar elkaar.

Voetbal International schrijft over de rusteloze vorm waarin Ajax verkeert en meldt dat het vertrek van Antony daar mee te maken heeft. Schreuder werd bij aankomst onder meer beloofd dat de Braziliaan niet zou vertrekken. 'De manier waarop de transfer van Antony tot stand kwam, heeft nog maandenlang door geëtterd, in de spelersgroep en de club. Ajax had intern een duidelijk standpunt ingenomen dat het Antony niet zou laten gaan, maar in augustus kwam alles toch nog in beweging.'

Het vertrek had een grote impact in de kleedkamer. Antony weigerde de laatste wedstrijden te spelen voor Ajax en kreeg zijn zin. Andere spelers zagen dat en voorbeeld deed volgen. 'Maar groter was de impact in de kleedkamer. Mohammed Kudus en Edson Álvarez verschenen in de laatste dagen voor de transferdeadline ook niet op het trainingsveld, om vervolgens wel weer op te draven. Bij andere spelers wekte dat weer irritatie op en het waren de eerste scheuren in de selectie, die door de teleurstellende prestaties steeds groter werden.'

Het leidde tot een kloof die inmiddels flink wijder is geworden. Daarnaast begonnen de routiniers ook minder te presteren. 'Daley Blind als pakkend voorbeeld, maar ook Dusan Tadic en Davy Klaassen stonden ter discussie. Routiniers presteren ondermaats, de jongere spelers zien dat en bespreken dat ook met elkaar, terwijl spelers, zoals Jurriën Timber en Edson Alvarez, die vorig seizoen nog een hoog niveau haalden, zichtbaar met zichzelf stoeiden. Ajax is verworden tot los zand. Niet alleen in de kleedkamer, maar in de laatste weken ook op het veld', luidt het oordeel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!