Nieuws

'Binnen Ajax wordt niet met de beschuldigende vinger naar Schreuder gewezen'

'Binnen Ajax wordt niet met de beschuldigende vinger naar Schreuder gewezen'

17-11-2022 10:07

Bij Ajax wordt er intern niet gedacht aan een mogelijk ontslag van Alfred Schreuder. De Amsterdammers werden uit de Champions League geknikkerd en haalden slechts twee punten uit de laatste drie duels, maar binnen de club wordt er niet met de beschuldigende vinger naar de trainer gewezen. 

Volgens Voetbal International is het vertrouwen in Schreuder onverminderd groot bij de club. 'De clubleiding, met op voetbalvlak algemeen directeur Edwin van der Sar en de twee technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, erkent dat er veel dingen beter moeten in alle geledingen van de club, maar weigeren met de beschuldigende vinger richting de trainer te wijzen', weet het sportblad te schrijven. 

Tijdens een aandeelhoudersvergadering bevestigde Van der Sar dat de blaam niet bij Schreuder wordt gelegd. 'Van der Sar gaf nogmaals aan dat Schreuder op een moeilijk moment is ingestapt en de hulpmiddelen voor hem er niet makkelijker op werden tijdens de zomerse transferperiode.'

Bij het moment van instappen kreeg Schreuder direct te maken met het vertrek van belangrijke spelers. Lisandro Martínez en Antony volgden trainer Erik ten Hag naar Manchester United. De aankopen die deze spelers moest doen vergeten, Calvin Bassey en Francisco Conçeição, hebben dit nog niet kunnen doen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!