Nieuws

FIFA-baas Infantino roept Rusland en Oekraïne op tot staakt-het-vuren tijdens WK

FIFA-baas Infantino roept Rusland en Oekraïne op tot staakt-het-vuren tijdens WK

15-11-2022 08:53 Laatste update: 09:00
1

FIFA-voorzitter Gianni Infantino roept Rusland en Oekraïne op tot een staakt-het-vuren tijdens het WK in Qatar. Op de G20-top in Indonesië sprak hij wereldleiders toe. Dat meldt onder meer de NOS.

De Zwitserse Italiaan ziet het WK als een 'uniek platform' voor 'vrede en eenheid'. "U bent de wereldleiders. U kunt de loop van de geschiedenis beïnvloeden", zei hij zoal. "Laten we van deze mogelijkheid gebruik maken om te beginnen het met beëindigen van alle conflicten in de wereld." Rusland is door de wereldvoetbalbond uitgesloten van deelname aan alle internationale toernooien, dus ook het WK. Oekraïne moest in de laatste play-offronde zijn meerdere erkennen in Wales.

De FIFA ligt zelf zwaar onder vuur wegens het organiseren van het WK in Qatar, waar mensenrechten worden geschonden en arbeidsmigranten bij de bouw van stadions zijn omgekomen. Het stuurde onlangs een brief naar alle 32 deelnemende landen om het tijdens het WK alleen over voetbal te hebben, en niet over politieke kwesties.

Het WK in Qatar begint komende zondag om 17.00 uur. De finale vindt op 18 december plaats in Doha.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!