Nieuws

Romário denkt dat Nederland kan verrassen op WK: 'Tussen die drie landen gaat het'

Romário denkt dat Nederland kan verrassen op WK: 'Tussen die drie landen gaat het'

14-11-2022 16:45 Laatste update: 16:49

Romário heeft mooie woorden over voor het Nederlands elftal. De Braziliaanse legende verwacht dat Oranje wel eens hoge ogen kan gooien in Qatar, maar dat Brazilië wel een maatje te groot zal zijn. 

Romário was in Eindhoven om zich op te laten nemen in de PSV Walk of Fame en sprak met ESPN over de kansen van Oranje. "Het Nederlandse voetbal heeft sinds mijn tijd hier een hele evolutie doorgemaakt. Dat kan ook niet anders. Nederland, en vooral het Nederlands elftal, staat erg goed bekend. Ze gaan naar het WK en kunnen het daar geweldig doen. Er zitten jonge spelers bij, in combinatie met ervaren spelers. Ik ben ervan ovetuigd dat het Nederlands elftal op het WK een mooie rol zal spelen."

"Beter dan Brazilië weet ik niet, maar het is een heel fanatiek elftal. Het Braziliaanse elftal is een grootmacht in het wereldvoetbal. Ik denk dat Brazilië meer kans heeft om kampioen te worden dan Nederland, maar het spel begint met het eerste fluitsignaal van de scheids. Als Braziliaan zie ik Brazilië graag winnen. Het gaat tussen Brazilië, Nederland en Spanje, tussen die drie", besluit de Braziliaan.