Sarri woest op Feyenoord-fans: 'Er werd met zakken pis tegen de dug-out gegooid'

4 november 2022 om 09:50
Laatste update: 4 november 2022 om 10:04

De tirade van Maurizio Sarri is nog niet over de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer van Lazio Roma was witheet na het treffen, en meldde op de persconferentie dat er 'zakken met urine' zijn kant op zijn geworpen.

"Er werd vanaf de tribune met zakken pis tegen de dug-out gegooid. Het spreekt voor zich: dat is nogal irritant", begint Sarri op de persconferentie, die in ieder geval een katheter zijn kant op heeft zien komen. Feyenoord-trainer Arne Slot beaamde dat er bekers werden gegooid, maar ook dat er gelijk werd geprobeerd te sussen. "Eén van de assistenten, John de Wolf, was meteen aanwezig en probeerde het rustig te krijgen. Ook mijn aanvoerder Orkun Kökçü probeerde dat, omdat wij die fans vandaag ontzettend hard nodig hadden."

Ondanks 'dit soort excessen' was Slot blij met het publiek. "We weten hoe hard we onze fans nodig hebben en hoe de UEFA straft als ze dit soort dingen zien. We hebben tegen Sturm Graz al eens met een lege tribune gespeeld, maar toen wonnen we met 6-0. In de achtste finale van de Europa League zullen we een ploeg treffen waartegen we onze supporters weer keihard nodig hebben. We moeten afwachten hoe de UEFA dit inschat. Maar ik denk dat we daar allemaal wel een voorgevoel over hebben. Dat is ontzettend jammer."

De 'zak met pis' was niet het enige waar Sarri boos over was. Eerder gaf hij al aan dat de scheidsrechter zijn Italiaanse squadra had benadeeld. Volgens de trainer gingen er ‘twee overtredingen’ vooraf aan het doelpunt van Santiago Giménez.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl)