Sarri gefrustreerd over arbitrage: 'Bij de goal was sprake van twee overtredingen'

3 november 2022 om 23:59

Maurizio Sarri was donderdagavond na afloop van het duel met Feyenoord (1-0 nederlaag) niet te spreken over de arbitrage. Volgens de oefenmeester van Lazio Roma had de goal van Santiago Giménez afgekeurd moeten worden.

Giménez kwam in de 62e minuut binnen de lijnen voor Danilo. De Mexicaan bewees direct zijn waarde door binnen twee minuten de openingstreffer te maken. Volgens Sarri maakte de invaller een duidelijke overtreding. "Bij de goal was sprake van twee overtredingen. Eerst op Cancellieri, daarna werd er geduwd in het strafschopgebied", zei de Italiaanse trainer op de persconferentie na afloop van het duel.

Sarri vond het optreden van arbiter Peljto sowieso erg matig. "Over de scheidsrechter ben ik niet tevreden. Ik heb zeven, acht overtredingen gezien waarbij wel voor Feyenoord werd gefloten en niet voor ons", vertelde de ervaren oefenmeester, die vond dat zijn ploeg niet had hoeven te verliezen. "Het blijft Europees voetbal. We merkten vandaag dat we Immobile en zijn koelbloedigheid misten, anders stond je met rust met 0-3 voor en was het gedaan."