Nieuws

Mazraoui moet presteren in Beieren: 'Fouten kun je je niet permitteren'

Mazraoui moet presteren in Beieren: 'Fouten kun je je niet permitteren'

31-10-2022 10:13 Laatste update: 12:01

Noussair Mazraoui krijgt steeds meer speeltijd bij Bayern München. De Nederlandse Marokkaan verliet Ajax afgelopen zomer voor een stap omhoog richting de absolute top van Europa. In gesprek met het Duitse Abendzeitung vertelt hij over zijn ervaringen tot dusver.

"Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik iedere dag honderd procent moet geven", zegt de rechtsback. "De concurrentie is hier gigantisch. Er zijn ongelofelijk veel goede spelers bij Bayern. Echt geweldenaren. Je kan het je hier niet permitteren om fouten te maken. Bij zo'n grote topclub moet je je constant focussen en steeds geconcentreerd blijven. Dat leer ik hier. De trainer heeft me verteld wat ik moet aanpassen en dat werkt nu door op het veld."

Bayern begon het seizoen wat stroef, maar is ondertussen weer op dreef. In oktober zijn de Zuid-Duitsers immers ongeslagen. "De automatismen zitten er steeds beter in. Elke speler voelt zich goed en iedereen weet wat hij moet doen. We zijn een team in vorm nu. We doen goed werk."

Mazraoui speelde tot nu toe 15 wedstrijden voor de Duitse Rekordmeister, waaronder afgelopen weekend toen er met 6-2 werd gewonnen van Mainz. Na afloop kreeg hij volop complimenten, onder meer van de verslaggevers van Sportschau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!