Almere wint na bizarre comeback van Heracles, PEC in eigen huis onderuit tegen MVV

28-10-2022 22:02 Laatste update: 22:15
1

Almere City heeft drie punten overgehouden aan de spectaculaire wedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van Alex Pastoor kwam op een 0-2 achterstand, maar draaide dat, mede dankzij twee gouden wissels, helemaal om. PEC Zwolle leed in eigen huis een nederlaag tegen MVV Maastricht.

Almere City - Heracles Almelo 3-2

Almere ontving in eigenhuis de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en dat was te merken. Heracles schoot uit de startblokken en domineerde de wedstrijd. Na vijf minuten bracht Samuel Armenteros de bezoekers op 0-1 en nog binnen het half uur lag ook de tweede erin. Emil Hansson tekende op aangeven van Anas Ouahim de 0-2 aan.

Almere-trainer Alex Pastoor besloot in de rust in te grijpen en bracht Stije Resink en Ilias Alhaft binnen de lijnen. Het bleek een gouden zet. Resink maakte in de 48e minuut de aansluitingstreffer, waarna Alhalft één minuut later de 2-2 binnenschoot. Twintig minuten vooe tijd werd het zelfs 3-2 voor Almere dankzij een treffer van Joey Jacobs.

PEC Zwolle - MVV Maastricht 0-1

Door de nederlaag van Heracles kon PEC de koppositie overnemen. De Blauwvingers gingen echter ook onderuit. PEC was heer en meester in de eerste helft, maar drukte het overwicht niet uit in doelpunten. Vlak voor rust vloog de bal er aan de andere kant wel in. Sven Blummel schoot raak na een scherpe counter van MVV. In het tweede bedrijf was PEC andermaal de sterkere, maar de ploeg van trainer Dick Schreuder kwam weer niet tot scoren.