Schmidt heerst met Benfica in Champions League: 'Beste wedstrijd tot nu toe'

26 oktober om 09:52

Roger Schmidt kreeg bij PSV de nodige kritiek te verduren, maar de Duitse trainer zet een indrukwekkende reeks neer bij Benfica. De trainer spreekt van 'de beste wedstrijd tot nu toe' na het met 4-3 gewonnen duel met Juventus. 

Schmidt wil vooral dat zijn spelers de complimenten krijgen. "Dit heeft niets met mij als persoon te maken", reageert Schmidt na afloop van het duel op het persmoment. "Het gaat erom wat de spelers op het veld laten zien. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."

Benfica kwalificeerde zich voor de achtste finales door de overwinning. De Portugese club bleef indrukwekkend overeind staan tegen Paris Saint-Germain en haalde elf punten uit de eerste vijf duels. Benfica kwam op een 4-1 voorsprong tegen AC Milan en kwam vaak met speels gemak door de verdediging van de Rossoneri heen. "Het was misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding", geeft Schmidt toe. 

Benfica speelt de laatste groepswedstrijd op bezoek bij Maccabi Haifa, maar hoeft zich geen zorgen te maken om een resultaat. De voorsprong op nummer drie Juventus is maar liefst acht punten. "Als je na vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League al zeker bent van de knockout-fase, dan doe je het goed. Mijn dank gaat uit naar de spelers én de fans, voor hun geweldige ondersteuning", besluit Schmidt.