Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder lijkt spitsenpositie om te gooien

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder lijkt spitsenpositie om te gooien

26-10-2022 08:30
1

Ajax treedt woensdagavond op tegen Liverpool FC voor de laatste kans op overwintering in de Champions League en lijkt dat met Brian Brobbey te gaan doen. De jonge spits heeft een aantal sterke weken achter de rug en lijkt van Alfred Schreuder de kans te krijgen in plaats van Mohammed Kudus. 

Brobbey hielp Ajax onder meer uit de brand tegen RKC Waalwijk, waarin hij een gretige indruk maakte en twee keer scoorde. Kudus heeft daarentegen niet weten te imponeren in de spitspositie en de kans is groot dat de Ghanees vanaf de bank moet beginnen. Schreuder zag onder meer Kenneth Taylor en Devyne Rensch terugkeren van blessures en kan genoeg schuiven met zijn ploeg. 

Rensch en Taylor zullen echter waarschijnlijk op de bank beginnen. Jorge Sánchez en Steven Berghuis zullen op rechtsback en op het middenveld starten. Berghuis was als middenvelder in topvorm tegen RKC en stelde zelf na afloop 'net een beetje snelheid te missen als aanvaller in de top'. Bij Liverpool zijn de gebruikelijke namen er, maar ontbreekt Thiago Alcántara waarschijnlijk. De Spanjaard kreeg in het weekend last van een oorontsteking en verscheen dinsdag niet op de training. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Brobbey, Tadic.

Vermoedelijke opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Elliott; Salah, Núnez, Firmino.