Ex-Ajacied Neres maakt indruk op Schmidt: 'Hij tovert altijd iets uit zijn hoed'

25 oktober om 08:48

Roger Schmidt kan zich dinsdagavond met Benfica plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De voormalig trainer van PSV hoopt dat David Neres zich in de groepswedstrijd tegen Juventus weet te onderscheiden.

De ex-Ajacied schittert dit seizoen bij de Portugese grootmacht. Tot op heden is hij al goed voor vijf goals en zes assists in veertien officiële wedstrijden. "David is natuurlijk een belangrijke speler voor ons", aldus Schmidt op de persconferentie in aanloop naar Juventus-thuis. "Hij speelde uitstekend tegen Porto. Toen hij erin kwam, kregen we kansen. Hij was sterk in de een tegen een."

"Hij krijgt het altijd voor elkaar om iets uit zijn hoed te toveren", vervolgt de Duitse oefenmeester, die dolgraag wil overwinteren in de Champions League. "In Turijn hadden we het moeilijk, maar toen we eenmaal in ons ritme kwamen, speelden we goed. Alles is nog mogelijk. Ja, we hebben aan één punt genoeg, maar we gaan voor de winst. We willen ook in het nieuwe jaar in de Champions League spelen."